zondag 15 november 2009

Kaart gemaakt met koffiemelk / Card made with milk

Vandaag een kaart gemaakt met de melktechniek. Ik heb koffiemelk gebruikt. Je kunt ook gewone melk gebruiken. Met gewone melk krijg je een hele verfijnde afdruk, met koffiemelk wordt de afdruk beter zichtbaar dan met gewone melk.
Op deze kaart is alleen maar inkt gebruikt om de tekst te stempelen en een randje binnen in de cirkel. De buitenkant van de cirkel, alle randen van alle papier en de bloem zijn bewerkt met koffiemelk. Het afdrukje van het magnoliameisje is gemaakt met melk. (vandaar ook dat ie wat lichter van kleur is). Nadat je de melk even hebt laten aandrogen, verhit je het met de heattool. Door de hitte, gebeurt er hetzelfde als wanneer je melk kookt en dit te lang op laat staan.... de melk koekt aan en dat wordt dus bruin...... hoe langer je het heattool op de melk houdt hoe bruiner het wordt.

Today I did made this card with the milktechnique. The only ink on this card I used is on the inside of the cirkel and the text is stamped with ink. The magnolia girl is stamped with milk.
After you heat the milk with your heattool it turns brown. It's a great way to alter your cards.

1 opmerking:

Ninas hobbyblogg zei

Thank you fopr the idea! I´ve never heard of the milk-technic before. But your result is gorgeous! I´ll have to try this soon :)